Vrouw in glas

" Ze heeft
de nieuwe vormen
in haar hoofd gegoten

nog voor het glas was
voor het vloeibaar is geweest

want om te kunnen zien
om neergezet te worden

zijn beeld en voet
hier aarzelend te kijk gezet

als kleine scherven
van een plotseling geluk

als een gestold beeld
van een in glas gegoten vrouw"

gedicht Arjen Boswijk 2005

Trijnie woont in Groningen en heeft haar atelier in de Biotoop in Haren ten zuiden van de stad Groningen. De Biotoop, het voormalig biologisch centrum van de RUG is een inspirerende omgeving waar meer dan 100 kunstenaars in diverse kunst disciplines wonen en werken.
Trijnie studeerde in 1992 af aan de AKI, academie voor beeldende kunst te Enschede in de richting vrije schilderkunst en grafiek.
Sinds 1998 giet zij ook massieve glasbeelden d.m.v. de heetglastechniek Sandcasting.
In de schilderijen (gemengde media) heerst een zekere orde, er is vaak een vlakverdeling in combinatie met figuratieve verwijzingen.
Er wordt gewerkt in de gemengde techniek; acryl, bijenwas, inkt, verlijming met zand en papier.
De massieve glasbeelden worden direct gegoten in zand. Doordat het vloeibare glas (1230 graden Celcius) in de zandmal wordt gegoten, krijgen de objecten een ruwe huid, wat zo kenmerkend is voor dit robuuste glas.
Het dualistische karakter van het materiaal is wat haar boeit.
Paradoxale eigenschappen (vloeibaar of gestold, transparantie of ondoordringbaarheid, warm of koud) zorgen er voor, dat ze nooit op het glas uitgekeken raakt.
De beeldtaal die ze gebruikt komt voort uit haar fascinatie voor de natuur, afdrukken van o.a.fossielen en schelpen. Ook is er vaak een figuratie te ontdekken van mens of dier.